Gun-Ex Armor

För maximal utmaning med minimal påverkan på rörlighet och teknik.

Gun-Ex Armor


Gun-Ex Armor är ingen "vanlig" viktväst. Det är en viktad Rashguard med syfte att göra din träning mer utmanande utan att störa din teknik eller mobilitet! Med sina unika egenskaper i form av möjligheten att både värmas och frysas går det att lägga till ytterligare effekter i träningen så som att hålla nere kroppstemperaturen en varm sommardag eller för att värma kroppen vid utomhusträning vintertid. Allt för att öka möjligheten att kunna leverera effekt oavsett klimat. Genom sin väldigt "tighta" profil och elastiska material känns det som att produkten är "limmad" mot kroppen och rör sig minimalt, till och med under de mest dynamiska träningspassen!

Värm den eller kyl den!

Tack vare Gun-Ex Armors unika konstruktion med gel-plattor kan du utnyttja både köld och värme-effekter i din träning.

Kyl den för att:

  • Hålla kroppstemperaturen stabil under träning/tävling i varmt väder.
  • Öka återhämtningseffekten med hjälp av köld-terapi.
  • Den håller dig kyld i 30-60min.

Värme den för att:

  • Minska risken för förslitningsskador på muskler och leder
  • Hålla kroppstemperaturen stabil under träning/tävling i kallt väder
  • Öka svettproduktionen under träning till exempel inför invägningar.
  • Värmen håller i sig i 30-45min


Jämn viktdistribution ger maximal utmaning med minimal påverkan på rörlighet och teknik.

Genom att sprida ut gelplattorna jämnt över hela överkroppen skapas en belastning som inte påverkar hållningen och även möjliggör för användaren att obehindrat röra sig under träningspasset.

Detta gör att träningen kan genomföras i ett mycket högre tempo jämfört med traditionella viktvästar vilket skapar en högre träningseffekt med en lägre vikt. Perfekt för dig som vill ha full kontroll på dina rörelser under hela passet samtidigt som du utmanar dig själv maximalt.

Gun-Ex Armor finns i både Dam och Herr-modell. Modellerna har olika mått för att på bästa sätt passa våra anatomiska skillnader. Vikten mellan modellerna skiljer sig även för att säkerställa att målet med maximal utmaning med minimal påverkan på rörlighet och teknik bibehålls.

Herrmodell

Fast vikt: 3,7kg

Dammodell

Fast vikt: 2,9kg


Gun-Ex Armor Storleksmall

Omkrets bröstkorg
Mät största omfånget.
Män
S
M
L
XL
XXL
cm
95-99
100-103
104-107
108-111
112-115
Omkrets Bröstkorg
Mät under bysten.
Kvinnor
XS
S
M
L
XL
cm
68-72
73-78
79-83
84-87
88-91

(Vid större byst kan det finnas behov av att gå upp en storlek då designen är slimmad)

Att tänka på: Välj din storlek på samma sätt som du skulle gjort om du valde en kompressionströja. Med andra ord, om du har M i kompressionströjor ska du ha Mi Armor. Om du är precis mellan två storlekar och är osäker på vilken du ska välja, välj den mindre. Du bör sträva efter att Armor sitter riktigt tight runt överkroppen för bästa funktion. Armor kommer anpassa sig mycket väl efter din kropp genom dess väldigt elastiska material.